O praji simpla dar fina si delicioasa
De ce icing?
De la glazura in care sclipesc cristalele de zahar
Ingrediente
- pt.blat
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 200 gr faina
- 50 ml.ulei
- 3 linguri apa rece
- pt.crema
- 300 gr ciocolata menaj
- 200 gr frisca lichida
- 100 gr unt
- pt.glazura icing
- 300 gr zahar pudra
- 2 linguri zeama de lamaie
- apa
- 2 linguri nesquik
- pt. sirop
- 200 ml apa
- 5 linguri zahar
- 1 esenta rom
Mod de preparare
in primul rand ne pregatim crema pentru ca trebuie sa stea la rece
ideal ar fi sa o lasam peste noapte la frigider, dar este suficient si 3 ore
deci, punem la fiert intr-o craticioara frisca cu ciocolata rupta in bucati, cand a dat 2 clocote o luam de pe foc, si o lasam la racit
compozitia astfel racita, inainte de a o intinde pe blat o amestecam bine impreuna cu untul care este la temperatura camerei, pana obtinem o crema spumoasa
blatul este practic un pandispan clasic
separam albusul de galbenus
albusurile le batem spuma cu zaharul
galbenusurile le frecam cu uleiul si apa
peste albusurile spuma, adaugam compozitia de galbenusuri, incorporam faina
avem grija ca aceasta operatie sa o facem prin rasturnare, adica amestecam usor cu o lingura sa nu se lase compozitia
coacem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt , in cuptorul preincalzit , la o temperatura medie , pana se rumeneste usor
se face testul cu scobitoarea sa fim siguri ca blatul este copt
pana ce blatul se coace pregatim si siropul
intr-o craticioara punem apa la fiert impreuna cu zaharul, pana ce obtinem un sirop legat,dupa ce se stinge focul se adauga esenta de rom si se lasa la rece
dupa ce blatul s-a racit il taiem in doua, il insiropam si il umplem cu crema
deasupra il glazuram cu icing, care se prepara astfel:
Turnam zahărul pudră într-un castron, adăugam zeama de lămâie şi nesquik
Cu ajutorul unui tel integram apa, amestecând, până obţinem o compoziţie cremoasă, densă dar maleabilă, pe care să o putem întinde pe prajitura fără să curgă.
prajitura asamblata se mai lasa la rece cel putin o ora pentru ase putea portiona
ideal ar fi sa o lasam peste noapte la frigider, dar este suficient si 3 ore
deci, punem la fiert intr-o craticioara frisca cu ciocolata rupta in bucati, cand a dat 2 clocote o luam de pe foc, si o lasam la racit
compozitia astfel racita, inainte de a o intinde pe blat o amestecam bine impreuna cu untul care este la temperatura camerei, pana obtinem o crema spumoasa
blatul este practic un pandispan clasic
separam albusul de galbenus
albusurile le batem spuma cu zaharul
galbenusurile le frecam cu uleiul si apa
peste albusurile spuma, adaugam compozitia de galbenusuri, incorporam faina
avem grija ca aceasta operatie sa o facem prin rasturnare, adica amestecam usor cu o lingura sa nu se lase compozitia
coacem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt , in cuptorul preincalzit , la o temperatura medie , pana se rumeneste usor
se face testul cu scobitoarea sa fim siguri ca blatul este copt
pana ce blatul se coace pregatim si siropul
intr-o craticioara punem apa la fiert impreuna cu zaharul, pana ce obtinem un sirop legat,dupa ce se stinge focul se adauga esenta de rom si se lasa la rece
dupa ce blatul s-a racit il taiem in doua, il insiropam si il umplem cu crema
deasupra il glazuram cu icing, care se prepara astfel:
Turnam zahărul pudră într-un castron, adăugam zeama de lămâie şi nesquik
Cu ajutorul unui tel integram apa, amestecând, până obţinem o compoziţie cremoasă, densă dar maleabilă, pe care să o putem întinde pe prajitura fără să curgă.
prajitura asamblata se mai lasa la rece cel putin o ora pentru ase putea portiona
Tipsuri
- la crema se poate folosi ciocolata alba, sau ciocolata neagra combinata cu ciocolata cu lapte
- se poate face si sub forma de tort
- datorita faptului ca nu am facut poze in timpul prepararii am facut o descriere mai elaborata
foarte frumoase figurine si gustoase
RăspundețiȘtergeremultumesc ina, te invit la o degustare
RăspundețiȘtergere