Ingrediente
- 10 foi de clatite
- Umplutura
- 250 gr branza de vaci
- 3 galbenusuri
- 5 lg de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la o portocala
- un praf de sare
- Sos
- 500 ml smantana
- 3 galbenusuri
- 5 lg de zahar
- un plic zahar vanilat
- Bezeaua
- 6 albusuri
- 6 lg zahar
- 1/2 plic zahar vanilat
- Portii: 5
- Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare
Preparam umplutura din ingredientele de mai sus dupa care umplem clatitele dandu-le forma unor suluri de 6-7 cm.
Se aseaza in forma unsa cu putin unt si turnam deasupra sosul de vanilie preparat astfel :smantana ,galbenusurile si zaharul se amesteca si se pun la foc mic pana ce da in clocot .
La final se aromatizeaza cu zaharul vanilat . Se introduce forma la cuptor si incepem sa preparam bezeaua.
Albusurile se bat spuma cu zaharul si saharul vanilat.
Se scoate tava si se toarna bezeaua(eu m-am folosit de o lingura sa modelez) dupa care se introduce tava la cuptor pana ce bezeaua devine aurie.
Se pudreaza cu zahar pudra vanilat .
Se servesc atat calde cat si reci.
Se aseaza in forma unsa cu putin unt si turnam deasupra sosul de vanilie preparat astfel :smantana ,galbenusurile si zaharul se amesteca si se pun la foc mic pana ce da in clocot .
La final se aromatizeaza cu zaharul vanilat . Se introduce forma la cuptor si incepem sa preparam bezeaua.
Albusurile se bat spuma cu zaharul si saharul vanilat.
Se scoate tava si se toarna bezeaua(eu m-am folosit de o lingura sa modelez) dupa care se introduce tava la cuptor pana ce bezeaua devine aurie.
Se pudreaza cu zahar pudra vanilat .
Se servesc atat calde cat si reci.
super…,pt. mai multe idei:
RăspundețiȘtergereclatite
prajituri
desert
etc...