acesti covrigei sunt nelipsiti de pe masa noastra de sarbatori
Ingrediente
- Pt.aluat:
- 1 kg faina alba de grau
- 2 oua
- 1 pachet margarina
- 250 g untura de porc
- 1 lingurita de drojdie proaspata
- sare dupa gust
- 1 cutie mica de smantana grasa
- Pt.uns:
- 2 oua
- cascaval ras si uscat
- 2-3 lingurite chimion
- Timp de preparare: peste 120 minute
Mod de preparare
drojdia o dizolvam in putina apa caluta {3 linguri de apa}
toate ingredientele pentru aluat se amesteca si se framanta pana ce obtinem un aluat consistent.
aluatul, este ideal daca putem sa il lasam de pe o zi pe alta la frigider, daca nu, este suficient sa stea la rece 1 ora.
aluatul il divizam in doua sau trei bucati pentru a ne fi usor la intins.
cu sucitorul intindm aluatul pe masa de lucru usor infainata, la grosimea de 0.5 cm aprox.
cu forma speciala de covrigei decupam aluatul , ungem covrigei cu ou si ii dam prin cascavalul amestecat cu chimen, dupa care ii punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
covrigei se coc la foc potrivit pana se rumenesc usor.
Tipsuri
toate ingredientele pentru aluat se amesteca si se framanta pana ce obtinem un aluat consistent.
aluatul, este ideal daca putem sa il lasam de pe o zi pe alta la frigider, daca nu, este suficient sa stea la rece 1 ora.
aluatul il divizam in doua sau trei bucati pentru a ne fi usor la intins.
cu sucitorul intindm aluatul pe masa de lucru usor infainata, la grosimea de 0.5 cm aprox.
cu forma speciala de covrigei decupam aluatul , ungem covrigei cu ou si ii dam prin cascavalul amestecat cu chimen, dupa care ii punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
covrigei se coc la foc potrivit pana se rumenesc usor.
Tipsuri
- se pot servi la cafea,ceai,bere sau un pahar de suc
- daca nu avem forma de covrigei se pot modela covrigeii cu mana, dar avem nevoie de fffff multa rabdare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu