Daca un om rade din tot sufletul, inseamna ca e un om bun. ( F. M. Dostoievski )

vineri

BEZELE CU NUCI

pentru ca de la prajitura cu branza de vaci mi-au ramas albusurile am facut cateva bezelute

este o reteta foarte simpla, cu putine ingrediente

INGREDIENTE:

3 albusuri
150 gr zahar tos
1 plic zahar vanilat
un strop de sare
cateva picaturi de zeama de lamaie [3-4 ]   
50 gr nuca prajita
2 picaturi colorant alimentar

albusurile  si sarea se bat cu mixerul  pana devine spuma , dupa care se adauga zaharul, treptat, zeama de lamaie si zaharul vanilat
dupa ce s-a topit zaharul, se adauga nuca macinata si se amesteca usor cu o lingura        

bezelele se formeaza cu lingurita sau cu posul cu sprit si se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt
eu am facut jumatate albe, iar cealalta jumatate am colorat in roz folosind colorant alimentar rosu

bezelele se introduc la cuptorul preincalzit la temperatura cea mai scazuta, daca focul este prea mare se deschide usa cuptorului
practic, bezelele nu se coc ci doar se usuca
daca focul este mare  bezelele  vor capata o culoare maronie si vor avea un gust neplacut

uscarea bezelelor va dura cam o ora jumate  sau poate chiar 2 ore




sunt delicioase, dar se termina extrem de repede

3 comentarii: