- 4 foi de napolitane
CREMA 1:
- 600 gr.biscuiti Petit Beurre
- 100 gr.nuca
- 400 gr.zahar
- 500 ml.apa plata
- esenta de rom
CREMA 2:
- 200 gr.zahar
- 6 linguri apa plata
- 400 gr.lapte praf
- 200 gr.unt
- 6 linguri mari nuca de cocos
MOD DE PREPARARE:
CREMA 1: Biscuitii si nuca se macina. Zaharul se caramelizeaza la foc mic, se adauga apa in reprize, aveti grija, ca apa rece in reactie cu zaharul caramel reactioneaza ca un vulcan!!! :), se fierbe la foc mic pana ce zaharul este complet dizolvat si se obtine un sirop, care fierbinte se amesteca cu biscuitii si nuca macinate, esenta de rom se adauga dupa gust. Aceasta crema se imparte in doua, si se umple foile( o foaie de napolitana un strat de crema si o foaie de napolitana, astfel se obtin doua blaturi )
CREMA 2: Se fierbe un sirop de zahar si apa, se adauga untul, se amesteca pana se omogenizeaza, se i-a de pe foc, se adauga laptele praf , se amesteca bine pana se obtine o compozitie cremoasa, se adauga nuca de cocos(se poate pune mai multa sau mai putina, in functie de preferinte).
Cele doua blaturi obtinute cu crema 1 de biscuiti vor fi unite cu crema 2, din poza va dati seama de modul de asamblare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu