Gomboti sau galuste cu visine, cu aluat oparit, fara cartofi.
INGREDIENTE:
Apa -1 cana
Zahar tos -5 linguri
Sare-5 g
ulei floarea soarelui-2 linguri
Faina -aceiasi cana cu 3/4 de faina
Oua -1 buc
Pesmet -150 g
Unt -50 g
Zahar vanilat- 10 gr
Visine - 20 buc.
PREPARARE:
Pune 1 cana de apa la fiert, in care ai adaugat sarea, 1 lingura zahar tos si 2 linguri de ulei. In momentul in care lichidul da in clocot, adauga toata faina, amesteca cu o lingura de lemn pana se formeaza un aluat omogen( fara cocoloase). Lasa compozitia obtinuta la racit, timp in care trebuie sa pregatesti visinele: spala-le bine, indeparteaza coditele,samburii si lasa-le la scurs. Tot acum pregateste pesmetul : intr-o tigaie pune untul la topit,la foc mic, adauga pesmetul la prajit pana prinde o culoare aurie, opreste focul, adauga zaharul vanilat si 3 linguri zahar tos, se amesteca bine.
Aluatul oparit, racit, se amesteca cu oul pana se obtine o compozitie omogena. Infainam suprafat de lucru si mainile, impartim aluatul in 18-20 bucati, din care se vor forma galustele.
Intinde fiecare bucata in mana, pune in ea cate o visina care am tavalit-o prin zahar tos si acoper-o bine cu aluat.
Pune apa la fiert, apoi adauga galustele la fiert. In momentul in care se ridica la suprafata, ia-le cu o paleta si trece-le prin compozitia de pesmet si lasa-le la racit pe un platou.
Se servesc cu multa pofta!!! :)
super,trebue sa fac,pupici
RăspundețiȘtergeremultumesc, Ina!!! Te pup!!!
Ștergere