

Ingrediente
Blat
100 g zahar
2 oua
60 g faina
20 g cacao
un praf de
sare
un varf de
lingurita de praf de copt
Crema
300 ml smantana dulce pentru frisca
100 g lapte
condensat
6 g
granule gelatina
1 lingura de
miere
vanilie
(extract,esenta sau zahar vanilat )
Mod de preparare:
Pentru blatul mixam ouale intregi cu
sarea si zaharul pentru 5- minute cu un mixer pana ce compozitia devine deschisa la culoare si se dubleaza in
volum. Adaugam faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt,amestecam
delicat de sus in jos pana se omogenizeaza. Acoperim cu hartie de copt o tava
de 32×35 cm ,punem compozitia in tava si dam la cuptorul preincalzit. Coacem
maxim 15 minute la 180 °C , nu-l coaceti excesiv pentru ca se va intari dupa
racire.
Intre timp pregatim si crema.Hidratam
gelatina in 30 ml.apa rece apoi o topim
la microunde sau la foc mic,cu atentie sa nu fiarba .O lasam apoi sa se
raceasca si o amestecam cu mierea si laptele condensat. Separat mixam bine
smantana pentru frisca, apoi o amestecam cu compozitia cu gelatina. Taiem
blatul pe jumatate , intindem crema uniform peste unul din ele si acoperim cu
cealalta bucata,presand usor.Infasuram prajitura in folie alimentara si pastram
la rece cateva ore sau chiar peste noapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu