Cautam pe net retete de paste facute in casa si am dat peste reteta de calarezi. In felul asta mi-m adus aminte de bunica si de copilaria mea la tara. Colarezi asa buni ca bunica nu cred ca poate sa faca cineva. Am facut cum mi-am adus eu aminte dar nu sunt asa buni ca ai ei. :)
Ingrediente
- 1 ou
- 2 cani faina
- 1,5 l lapte
- 9 linguri zahar
- 5 plicuri zahar vanilat
- 150 gr unt
Mod de preparare
intr-un castron am pus faina, am facut un gol in mijloc unde am pus oul si am inceput sa framant bine pana s-a inglobat toata faina
iese un amestec nisipos
am pus la fiert 1,5 l lapte si cand da in clocot adaug colarezii in ploaie
amestec continuu sa nu se prinda de fundul oalei si fierb cam 20 min.
dupa ce s-au fiert adaug zaharul, zaharul vanilat si untul
compozitia este destul de fluida, dar este ideala pentru copii, iar daca se mai raceste se mai intareste putin
iese un amestec nisipos
am pus la fiert 1,5 l lapte si cand da in clocot adaug colarezii in ploaie
amestec continuu sa nu se prinda de fundul oalei si fierb cam 20 min.
dupa ce s-au fiert adaug zaharul, zaharul vanilat si untul
compozitia este destul de fluida, dar este ideala pentru copii, iar daca se mai raceste se mai intareste putin
Tipsuri
- daca vreti colarezi mai mari , in faina se mai completeaza un strop de lapte sau apa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu