Daca un om rade din tot sufletul, inseamna ca e un om bun. ( F. M. Dostoievski )

miercuri

CLATITE LUGOJENE

Ingrediente

  • 10 foi de clatite
  • Umplutura
  • 250 gr branza de vaci
  • 3 galbenusuri
  • 5 lg de zahar
  • 1 plic zahar vanilat 
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf de sare
  • Sos
  • 500 ml smantana
  • 3 galbenusuri
  • 5 lg de zahar
  • un plic zahar vanilat
  • Bezeaua
  • 6 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • Portii: 5Portii: 5
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare

Preparam umplutura din ingredientele de mai sus dupa care umplem clatitele dandu-le forma unor suluri de 6-7 cm.
Se aseaza in forma unsa cu putin unt si turnam deasupra sosul de vanilie preparat astfel :smantana ,galbenusurile si zaharul se amesteca si se pun la foc mic pana ce da in clocot .
La final se aromatizeaza cu zaharul vanilat . Se introduce forma la cuptor si incepem sa preparam bezeaua.
Albusurile se bat spuma cu zaharul si saharul vanilat.
Se scoate tava si se toarna bezeaua(eu m-am folosit de o lingura sa modelez) dupa care se introduce tava la cuptor pana ce bezeaua devine aurie.
Se pudreaza cu zahar pudra vanilat .
Se servesc atat calde cat si reci.

Un comentariu: