Daca un om rade din tot sufletul, inseamna ca e un om bun. ( F. M. Dostoievski )

marți

PLACINTA CU "BRANZA DE VACI"

o sa vedeti in continuare de ce am folosit ghilimele

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 900 gr.iaurt
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei pt.uns foile
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
umplutura:intr-un castron se pun iaurtul,ouale,zaharul,zaharulvanilat,coaja rasa de lamaie si se bat bine cu telul
intr-o tava unsa cu ulei se pun jumatate din foile de placinta unse intre ele cu ulei, avand grija sa imbracam si peretii tavii,
peste acestea se toarna compozitia din castron
deasupra se pun si restul de foi, la fel unse intre ele cu ulei
se da la cuptorul incins dinainte, se coace la foc potrivit
compozitia semilichida pe baza de iaurt se incheaga sub actiunea caldurii si astfel se obtine cea mai delicioasa placinta cu ”branza de vaci” si avem o branza de vaci foarte proaspata.
cand scoatem placinta de la cuptor o stropim cu putina apa rece si o acoperim cu un prosop curat

dupa racire se portioneaza

Tipsuri

  • se poate inlocui iaurtul cu lapte batut si astfel se obtine o branza de vaci foarte ieftina pentru ca iaurtul este cu mult mai ieftin decat branza

 

3 comentarii:

  1. interesant, trebue facut,sigur e buna

    RăspundețiȘtergere
  2. este bun ina sa incerci si sa imi spui cum ti s-a parut

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca azi voi face,e interesant si sigur e bun

    RăspundețiȘtergere