Daca un om rade din tot sufletul, inseamna ca e un om bun. ( F. M. Dostoievski )

vineri

PANDISPAN CU VISINE


combinatie dulce acrisor, te duce cu gandul la vara si iti incalzeste sufletul 

Ingrediente

  • 7 oua
  • 1 cana zahar+ 3 linguri zahar
  • 1+1/2 cana faina
  • un strop de sare
  • zahar vanilat
  • 100 ml.ulei
  • 50 ml.apa
  • 300 gr.visine fara samburi
  • zahar pudra pentru decor
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
separam albusul de galbenus

albusul il batem spuma cu sarea si cand incepe sa se faca spuma adaugam 1 cana zahar in ploaie, amestecam pana se topeste zaharul
galbenusurile le batem cu zaharul vanilat, uleiul si apa
cele 2 compozitii le amestecam usor, adaugam faina si cu grija, cu ajutorul unei linguri, amestecam prin rasturnare pentru a nu se lasa compozitia

turnam pandispanul intr-o tava tapetata cu hartie de copt(tava mea are dimensiunile de L 40 X l 30 X H 3 )

deasupra pandispanului punem visinile scurse bine de zeama, pe care le tavalim prin zahar tos

dam tava la cuptorul preincalzit, la temperatura medie, pana se rumeneste usor


facem testul cu sobitoarea pentru a verifica daca este bine copt

Tipsuri

  • zaharul pe care il folosim sa tavalim visinile il putem combina cu putina faina
  • am folosit visine congelate de mine de vara trecuta
  • se pot folosi visine congelate din comert, sunt foarte bune
  • puteti folosi o tava cu dimensiunile de lungime si latime mai mici dar mai inalta

8 comentarii:

  1. foarte bun, asa fac si eu (aceleasi ingrediente,metoda un pic diferita),e bun pentru copiii mici fara praf de copt

    RăspundețiȘtergere
  2. asa este ina. piciului meu ii place tare mult

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc tare mult ina
    iti doresc multa sanatate si fericire

    RăspundețiȘtergere
  4. mmmm... preferata mea cu visine, nu am mai mancat demullltttt...

    RăspundețiȘtergere
  5. este tare buna si racoritoare,Diana

    RăspundețiȘtergere
  6. monica, chiar este un desert la indemana

    RăspundețiȘtergere