Daca un om rade din tot sufletul, inseamna ca e un om bun. ( F. M. Dostoievski )

joi

PRAJITURA CU BRANZA DE VACI

Servus dragilor,
iata o praji rapida si super gustoasa
rasfoiam o revista cred ca Femeia de azi, nu stiu sigur, si am vazut o praji tare interesanta cu branza de vaci, dulceata si blat ras deasupra.
din disperare ca baietelul meu nu mananca branza  de vaci am spus ca sigur am s-o execut
imediat ce reusesc sa il culc la pranz ma apuc de gatit si daca doarme mai mult sa nu pierd timpul, repede sa fac prajiturica care a iesit divina, divina, divina.

INGREDIENTE:

150 gr. margarina
1/2 cana zahar
3 galbenusuri
1/2plic praf de copt
350 gr.faina
500 gr.branza de vaci
3-4 linguri de gris
2 plicuri zahar vanilat
1 borcan mic de dulceata de visine

se omogenizeaza margarina cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, dupa care se incorporeaza faina si praful de copt.
se opreste un sfert din aluat si restul se intinde intr-o tava tapetata cu ulei si faina.
am folosit o tava de yena de 20X30
peste aluat se intinde branza de vaci amestecata cu grisul si zaharul vanilat, dupa care se intinde dulceata de visine
deasupra se rade aluatul ramas amestecat cu faina sa fie mai tare
se coace la cuptorul preincalzit la foc moderat , pana se rumeneste usor deasupra
nu am prea multe poze pentru ca nu aveam asteptari prea mari de la reteta, dar am avut o supriza foarte mare.
pentru ca am taiat-o calda  nu au iesit bucatelele prea frumoase dar va asigur ca are un gust nemaipomenit
si mai aproape

4 comentarii:

  1. sigur e buna,branza de vaci proaspata ,visine,buna combinatie,bobocelul sigur a mancat cu placere

    RăspundețiȘtergere
  2. Heei ce praji faina ai facut, frumos blog si vad ca plin de bunatati :). Te si trec in listuta mea de bloguri :).

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc ina,a mancat cu placere trebuie sa mai fac

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc mult amalia, esti o dulce
    asta este datorita tie

    RăspundețiȘtergere