Daca un om rade din tot sufletul, inseamna ca e un om bun. ( F. M. Dostoievski )

vineri

PLACINTE UMPLUTE

Dragilor, azi ne delectam cu niste placinte umplute, care de fapt sunt o combinatie intre gogosi si langosi.
INGREDIENTE:
pentru aluat:
500gr faina
1 + 1/2 lingurita drojdie uscata
1lingura zahar
1lingurita sare
300 ml apa calda
30 ml ulei
pentru prajit :
ulei

 

pentru umplututa:
branza sarata ,cascaval
sunca presata

                                         
aluatul l-am facut la masina de paine, am adaugat mai intai ingredientele lichide , dupa care urmeaza cele solide.
dupa 1ora si 30 min. aluatul este bun de lucrat, il impart in parti cat mai egale, mie mi-au iesit 11 de data
asta.

                                         
intind aluatul , pun umplutura din cascaval branza si sunca la mijloc
pliez placinta si la margini o presez bine cu o furculita ca sa nu imi iasa umplutura la prajit
am facut cateva numai cu branza si cascaval
cat timp am pregatit tigaia pentru prajit, placintele mai au timp sa se "umfle in pene"
am pus ulei la incins intr-o tigaie mai incapatoare
ca sa stiu ca uleiul este bine incins fac testul cu scobitoarea{am citit si eu pe net}
cand introduc varful unei scobitori in ulei, daca sfaraie este numai bun de prajit

placintele le rumenesc frumos pe o parte si pe alta la foc moderat



cam asa arata


                                          
sunt delicioase calde, dar merg si reci a doua zi daca mai rezista.

6 comentarii: