Daca un om rade din tot sufletul, inseamna ca e un om bun. ( F. M. Dostoievski )

miercuri

CORNURI DE BRUTAR UMPLUTE

Servus dragii mei,

Marturisesc ca imi plac extrem de mult produsele de panificatie - patiserie si de cand am masina de paine imi este usor sa le realizez pentru ca draguta de ea ma ajuta de framanta aluatul si il creste in bune conditii.
Scormonind pe blogosfera culinara mi-au luat ochii cornurile Laurei de aici http://www.retetecalamama.ro/2009/02/cornuri-de-brutar.html  care arata.........vedeti cu ochii vostrii, si tot le-am gasit refacute de alte fete , dupa aceeiasi reteta, fiind tare multumite, deci hop si eu.......  uite ce a iesit.

INGREDIENTE:

Pt. aluat:
300 ml apa calduta
500 de grame de faina
4 linguri de supa pline cu ulei
1 lingura cu zahar
1 lingurita de sare
1 lingura rasa de drojdie granulata (sau un cub de 25 grame drojdie proaspata)

Pt.umplututa:
150 gr muschi afumat
100 gr branza
50 gr cascaval


mai trebuie:
ulei pentru uns
sare grunjoasa pentru presarat
galbenus (sau ou) pentru deasupra
Eu am facut aluatul la masina de paine la programul 13 de framantat si crescut.

Ingredientele se pun in ordinea prevazuta in instructiunile masinii, la mine se pun lichidele si apoi ingredientele solide, aveti mare grija ca drojdia sa nu aiba contact direct cu sarea pentru ca aluatul nu va mai creste frumos.
Odata aluatul crescut se scoate pe blatul de lucru .

 Se imparte in bucati cat mai egale, mie mi-au rezultat 9.

 Se intinde fiecare bucata se ruleaza si se impacheteaza ca un fel de melc.

 Dupa care se intinde din nou fiecare melc se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati -mai bine zis ca un triunghi-.

 se pune umplutura in partea de jos.

se aduna marginile putin ca in poza si se ruleaza sub forma de corn.
Astfel cornurile realizate se aseasza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou, se presara cu sare si se mai lasa la crescut aprox.20 min.
Se introduc la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20-25 min.
Si o sectiune aburinda.
Pofta buna

5 comentarii: