Daca un om rade din tot sufletul, inseamna ca e un om bun. ( F. M. Dostoievski )

marți

CORNULETE FRAGEDE CU RAHAT



Reteta este luata de pe blogosfera culinara, nu stiu exact de unde, dar important este ca sunt extrem de bune.



Ingrediente
ALUAT:
200 gr.untura
550 gr.faina
2 plicuri praf de copt
4-5 linguri lapte batut
un praf de sare
UMPLUTURA:
400 gr.rahat
DECOR:
zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Mai intai se pregateste aluatul. Se pregateste un bol sau un castron cam de 3 l in care se pune iaurtul, praful de copt, untura, faina, sarea si se amesteca bine.Aluatul trebuie sa aibe o consistenta mai tare sa nu se lipeasca de maini, daca este necesar se adauga 2 linguri de apa rece. Se lasa aluatul sa se odihneasca putin pana pana taiem rahatul in bucatele mici pentru umplutura.

Aluatul in impartim in 10-12 bucati care se indind cu sucitorul in forme rotunde, eventual se decupeaza cu o farfurie mare de desert pentru a obtine forme egale. Foaia rotunda se imparte in 8 triunghiuri egale, la baza fiecarui triunghi se aseaza o bucatica de rahat si se ruleaza in forma de cornulet. Cornuletele formate se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana capata culoare aurie.

Dupa ce cornuletele s-au racit putin se tavalesc prin zahar pudra vanilat. Se servesc foarte bine cu o ceasca de cafea, lapte sau ciocolata calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu