Daca un om rade din tot sufletul, inseamna ca e un om bun. ( F. M. Dostoievski )

vineri

CREMA GIANDUIA

INGREDIENTE:

  • 120 gr alune usor prajite
  • 50 gr zahar
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 75 ml lapte

PREPARARE:

Alunele le macinam in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul pana devine o pasta fina. Adaugam ciocolata bucatele si laptele. Macinam totul intr-o pasta. Punem acest amestec impreuna cu untul , intr-un vas pe baie de aburi, ametecam pana se topeste untul si devine totul o pasta moale. Dam la frigider 1-2 ore, amestecul se va intari. Cu o ora inainte de utilizare sa  scoateti din frigider crema.
O puteti folosi la macarons, la cozonac, asa cum am facut eu, sau la diverse fursecuri.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu