Daca un om rade din tot sufletul, inseamna ca e un om bun. ( F. M. Dostoievski )

joi

KINDER FELIE DE LAPTE


                                                           

Ingrediente

Blat

100 g zahar
2 oua
60 g faina
20 g cacao
un praf de sare
un varf de lingurita de praf de copt

Crema

300 ml  smantana dulce pentru frisca
100 g lapte condensat
 6 g  granule gelatina
1 lingura de miere
vanilie (extract,esenta sau zahar vanilat )

Mod de preparare:

          Pentru blatul mixam ouale intregi cu sarea si zaharul pentru 5- minute cu un mixer pana ce compozitia  devine deschisa la culoare si se dubleaza in volum. Adaugam faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt,amestecam delicat de sus in jos pana se omogenizeaza. Acoperim cu hartie de copt o tava de 32×35 cm ,punem compozitia in tava si dam la cuptorul preincalzit. Coacem maxim 15 minute la 180 °C , nu-l coaceti excesiv pentru ca se va intari dupa racire.
      Intre timp pregatim si crema.Hidratam gelatina in  30 ml.apa rece apoi o topim la microunde sau la foc mic,cu atentie sa nu fiarba .O lasam apoi sa se raceasca si o amestecam cu mierea si laptele condensat. Separat mixam bine smantana pentru frisca, apoi o amestecam cu compozitia cu gelatina. Taiem blatul pe jumatate , intindem crema uniform peste unul din ele si acoperim cu cealalta bucata,presand usor.Infasuram prajitura in folie alimentara si pastram la rece cateva ore sau chiar peste noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu